10 aanhoudingen in drugsonderzoek naar (ex)medewerkers logistiek bedrijf Schiphol

Schiphol – De Koninklijke Marechaussee heeft tien personen aangehouden in de leeftijd van 30 tot 40 jaar, in verband met drugssmokkel. De aanhoudingen vonden plaats in Almere, Amsterdam en rondom Schiphol. De verdachten komen uit Polen, Azerbeidzjan, Nederland en Letland.

Medio januari werd bij een logistiek dienstverlener aan Schiphol 27kg cocaïne gevonden tussen een partij bloemen. Naar aanleiding hiervan is de Koninklijke Marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart naar de herkomst van deze verdovende middelen.

Gedurende dit onderzoek heeft de Marechaussee in april een zending van 160kg cocaïne kunnen onderscheppen op Maastricht Aachen Airport. Ook deze zending zat verstopt tussen een partij bloemen. Alle verdachten waren tijdens het onderzoek werkzaam bij het logistiek bedrijf of hadden daar in het verleden gewerkt.

Acht verdachten bevinden zich nog in voorlopige hechtenis. De Marechaussee doet verder onderzoek in de zaak

Bron: Koninklijke Marechaussee

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook