16 vliegtuigen landden op gesloten Zwanenburgbaan

Schiphol – Op zaterdag 18 januari heeft de luchtverkeersleiding 16 vliegtuigen laten landen op de gesloten Zwanenburgbaan, zo blijkt uit onderzoek van NH Nieuws.

De 16 vliegtuigen landden achter elkaar in een tijdsbestek van 25 minuten, voordat de fout werd opgemerkt. Een 17e vliegtuig kreeg op het laatste moment de opdracht om een doorstart te maken. Volgens NH gebeurde dit op een hoogte van ongeveer 50 meter.

Op de desbetreffende dag werd de Buitenveldertbaan gebruikt als landingsbaan. Deze werd kort daarvoor geblokkeerd door een net geland toestel van Transavia. De technische dienst van de luchtvaartmaatschappij moest op de landingsbaan een veiligheidspin in het neuswiel verwijderen, welke voor vertrek vanuit Finland vergeten was.

De Buitenveldertbaan werd voor de ingreep per direct gesloten. De Zwanenburgbaan werd gereed gemaakt voor landing, maar was nog niet vrijgegeven toen de 16 vliegtuigen de baan landden.

Bron Afbeelding: Amsterdam Airport Schiphol

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook