17 november intocht Sinterklaas

Hoofddorp – De intocht van Sinterklaas in Hoofddorp Winkelstad staat voor de deur: zondag 17 november is het zover.

Zoals elk jaar vaart de Sint via de Hoofdvaart het Centrum binnen, waarna hij door burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven op het podium op het Raadhuisplein officieel welkom wordt geheten. Vervolgens maakt hij een wandeling door het Centrum. De feestelijke intocht wordt afgesloten bij Hoofddorp On Ice.

Aankomst Sint

Sint en zijn Pieten arriveren rond 11.30 uur per boot bij de steiger van Hotel/Restaurant De Beurs. Daarna rijdt Sint door het Centrum naar het podium op het Raadhuisplein waar hij om circa 12.00/12.15 uur officieel wordt ontvangen door burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven en waar de Pieten met de kinderen al een feestje bouwen.

Onder feestelijke begeleiding van een echte Pietenband maken (vanaf circa 13.00 uur) de Sint en zijn Pieten vervolgens een korte rondrit met aansluitende wandeling door het Centrum. De feestelijke intocht wordt afgesloten bij Hoofddorp On Ice op het Raadhuisplein en eindigt om ongeveer 16.00 uur.

Programma:

11.30 uur: aankomst Sint en Pieten per boot bij steiger Hotel/Restaurant de Beurs

11.45 uur: vertrek Sint richting Raadhuisplein

12.00/12.15 uur: officieel ontvangst Sint door burgemeester op podium Raadhuisplein

13.00 uur: optocht + wandeling door het Centrum + bezoek Hoofddorp On Ice (Raadhuisplein)

16.00 uur: einde feestelijkheden

Let op: bovenstaande tijden zijn richttijden!

Mijters

Kinderen kunnen hun eigen Sint mijter in elkaar knutselen en dragen tijdens de intocht. Het knutselvel is te downloaden via www.hoofddorpwinkelstad.nl/sint-mijter

Bron: hoofddorpwinkelstad.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook