24-uursstaking bij NS, Connexxion en GVB op 28 mei 2019

Regionaal – Als eerder was het bekend dat medewerkers van de NS het werk op dinsdag 28 mei voor 24 uur neer zullen leggen. Gisteren kwam naar buiten dat ook het streekvervoer in grote delen van het land op die datum het werk neer legt. Een woordvoerder van de vakbond CNV bevestigde vanmiddag aan Schiphol Regio dat ook dit een staking van 24 uur betreft.

De persvoorlichter van een streekvervoerder gaf eerder vandaag aan nog geen verdere informatie te hebben over welke oproep er door de bonden aan de werknemers is gedaan. “Ook wij vernamen het uit de krant”.

Nu blijkt dat de bonden haar leden hebben opgeroepen tot een volledige staking van begin tot einde dienstregeling. Voor onze regio betekent dat er nagenoeg geen enkele bus, trein of metro rijdt.

Eerder dit jaar, op 18 maart, legden werknemers van het OV tijdens de ochtendspits 66 minuten neer. Ook toen ging de staking over de pensioenvoorwaarden.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook