39 jarige man uit Badhoevedorp rijdt in op publiek autoshow Purmerend (video)

Purmerend – Zondagmiddag omstreeks kwart over vijf is, tijdens een autoshow in Purmerend, een auto in het publiek gereden. Hierbij zijn drie personen gewond geraakt.

De drie mannen – een 28-jarige man uit Hardenberg, een 25-jarige inwoner van Purmerend en een 29-jarige Amsterdammer – stonden als toeschouwer bij de show te kijken. Een 39-jarige man uit Badhoevedorp raakte de macht over het stuur kwijt en raakte de drie. De slachtoffers zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De Badhoevedorper is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de verdachte heengezonden, de man blijft wel verdachte.

De politie onderzoekt of er, naast de filmpjes die al in de media zijn verschenen, camerabeelden beschikbaar zijn van bedrijfspanden, die een nader licht op de oorzaak van het ongeval kunnen werpen.

In de Einsteinstraat was de vijfde editie van de autoshow Carbecue gaande. Deze is vanwege het ongeluk geannuleerd.

Beeldmateriaal

De politie vermoedt dat veel mensen het ongeluk gefilmd hebben. Zij vragen deze mensen de filmpjes te uploaden op een speciale website om te helpen bij het onderzoek.

Disclaimer: onderstaande video kan als schokkend worden ervaren. Video: NH-Nieuws/Tim Booden.

Foto’s: Inter Visual Studio

Relevant artikel:

Ronkende motoren en donuts op de Baanstee (fotoverslag)

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook