50.000 Euro onderschept bij controle op verboden wapens op Schiphol

Schiphol – De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft gisterochtend een 39-jarige man uit Oosterhout (NB) aangehouden als verdachte van witwassen en verboden wapenbezit. Bij de man werd in zijn auto ongeveer 26.000 euro en een stroomstootwapen aangetroffen.

De man liep tegen de lamp bij een controle op het bezit van verboden wapens op de vertrekpassage. Marechaussees troffen bij het doorzoeken van zijn auto het geld, het stroomstootwapen en diverse dure merkgoederen aan. Omdat hij geen goede verklaring kon geven over de herkomst van de goederen werd een rechercheteam van de Marechaussee ingeschakeld dat onderzoek doet naar geldkoeriers op de luchthaven Schiphol.

Rechercheurs van dit team hebben vervolgens de woning van de verdachte in Oosterhout onderzocht en daar werd nog eens 24.000 euro gevonden.De man is ingesloten en het geld, het wapen en de merkgoederen zijn in beslag genomen. De Koninklijke Marechaussee op Schiphol doet verder onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Foto: KMAR

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook