750 mensen aan het werk door samenwerking Schiphol en Amsterdam

De gemeente Amsterdam en luchthaven Schiphol gaan voor drie jaar een samenwerking aan. Samen met het WerkgeversServicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en Luchtvaart Community Schiphol (LCS), waarbij ruim 40 werkgevers op Schiphol zijn aangesloten, worden 750 mensen aan een baan geholpen.

Het gaat voornamelijk om werkzoekenden met een uitkering, die ondanks de krapte op de arbeidsmarkt extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van een baan. Het gaat bijvoorbeeld om 50-plussers, mensen met een migratieachtergrond of mensen met een arbeidsbeperking. Bij dit banenplan gaat het om banen voor praktisch opgeleiden, zoals in de schoonmaak, retail, horeca, beveiliging en logistiek. Schiphol heeft relatief veel banen voor de lager en middelbaar opgeleiden. Circa 6 procent van de bevolking in Groot-Amsterdam met een laag of middelbaar opleidingsniveau werkt op Schiphol.

Extra hulp

Rutger Groot Wassink, wethouder Werk: “Mensen die het om wat voor reden langere tijd niet lukt een baan te vinden, verdienen extra hulp en ondersteuning. Werkgevers zijn hierin een belangrijke partner. We hadden al de Amsterdamse Werkbrigade, waar mensen via gesubsidieerd werk na twee jaar kunnen doorstromen naar regulier werk, Een ander project was het 1000 banenplan in Zuidoost. Deze samenwerking is weer een mooie bijdrage aan de eerdere belofte de komende jaren veel meer mensen aan het werk helpen.”

Grootste arbeidsmarkt van Nederland

CEO Dick Benschop van Schiphol: “Alle bedrijven op en rond de luchthaven maken van Schiphol een van de grootste arbeidsmarkten van Nederland. Een plek voor mensen met verschillende opleidingsniveaus en achtergronden. Iedereen die kan en wil werken, is welkom op Schiphol. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met Amsterdam gaan wij ervoor zorgen dat ze de juiste ondersteuning krijgen.”

WSP en LCS

Het WSP is een samenwerkingsverband van UWV, Pantar, AM match en de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn. Als partner van werkgevers ‘met een warm hart’ helpt WSP werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. LCS is een netwerkorganisatie met als partners Royal Schiphol Group, het ROC van Amsterdam en KLM. LCS verbindt bedrijfsleven, onderwijs en overheid en richt zich op het duurzaam versterken van de arbeidsmarkt op Schiphol.

Bron Schiphol.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook