A10 Zuid dicht, geen treinverkeer stations Zuid én RAI; 31 oktober tot 4 november 2019

Regionaal – Van donderdagavond 31 oktober tot maandagochtend 4 november 2019 raden we je af per auto of trein naar of door Zuidas te reizen. Zuidasdok schuift dan het 1e dakdeel van de nieuwe reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid dwars door de A10 Zuid en het spoor.

Maakt u op de 1e vrijdag, zaterdag en zondag van november 2019 gebruik van de weg of van het openbaar vervoer, houd dan rekening met een forse extra reistijd, afsluitingen en omleidingen.

Extreme verkeersdrukte regio Amsterdam

Vooral op vrijdag 1 november 2019 wordt extreme verkeersdrukte verwacht in de regio Amsterdam. De A10 Zuid is dan in de richting Utrecht afgesloten. Normaal rijden daar in de vrijdagochtendspits 10.000 auto’s per uur. De omleidingsroutes via de snelweg A5 en de snelweg A9 hebben onvoldoende capaciteit om dit verkeer te kunnen verwerken. 

Autoforenzen raden we daarom dringend aan om thuis of elders te werken en de alternatieve routes zo veel mogelijk vrij te laten voor degenen die echt de weg op moeten. Voor het inschuiven van het gigantische dakdeel van de stationspassage moeten zowel het treinspoor als het wegdek worden verwijderd. Daarom is er een 3-daagse afsluiting van de zuidzijde van de A10 Zuid nodig, rijden er op vrijdag en zaterdag geen treinen en is er op zondag beperkt treinverkeer. Na de werkzaamheden worden de snelweg A10 en het spoor weer hersteld.

Afsluitingen A4 en A10 Zuid

Vanaf donderdagavond 31 oktober 22.00 uur is de A10 Zuid aan de zuidzijde afgesloten tot maandagochtend 4 november 2019 05.00 uur. 

Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer, richting de snelweg A2 en A10 Oost (knooppunt Amstel). Komend vanaf snelweg A4/Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9. De oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft te gebruiken, net als de A10 Zuid en de A4 richting Schiphol.

Treinverkeer Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI

Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is op vrijdag 1 en zaterdag 2 november 2019 niet mogelijk. Reizigers reizen om via Amsterdam Centraal en kunnen naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI met de metro. Op zondag 3 november rijdt NS met een aangepaste dienstregeling. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Werkzaamheden nieuwe stationspassage

De weekendwerkzaamheden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid, als onderdeel van het project Zuidasdok. Hoewel dit project kampt met vertraging, gaan de opdrachtgevers (Rijk, gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en provincie Noord-Holland) onverminderd door met de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Het inschuiven van het betonnen dek van de extra stationspassage, dat aanvankelijk gepland stond voor het driedaagse Pinksterweekeinde in juni 2019, is een cruciale stap in de capaciteitsuitbreiding van het drukke station Amsterdam Zuid.

Bron: Rijkswaterstaat

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook