Aanhoudingen op Schiphol tijdens actie tegen mobiel banditisme en ondermijning

Schiphol – De Koninklijke Marechaussee en de politie hebben gisteren op en rond Schiphol een actie gehouden om mobiel banditisme en ondermijning tegen te gaan.

Medewerkers van de Marechaussee, verantwoordelijk voor de politietaken op de luchthaven werden ondersteund door medewerkers van de dienst infrastructuur van de Landelijke eenheid (politie). Het doel van de actie was onder andere misbruik van infrastructuur, illegaal vervoer van geld en goederen en transportcriminaliteit tegen te gaan en de informatiepositie te versterken vanuit samenwerking en expertise.

De controle werd op de randwegen van Schiphol en de snelwegen in de nabije omgeving uitgevoerd, door onder meer op basis van kentekencontroles auto’s te selecteren. Tijdens de controle werden vier mannen aangehouden die met gestolen goederen rondreden op de luchthaven. Daarnaast kregen diverse bestuurders een proces-verbaal voor overtredingen en openstaande signaleringen en werd een man aangetroffen die zonder rijbewijs en onder invloed van drugs een auto bestuurde.

Tekst gaat veder onder de foto;

Mobiel banditisme

De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting en zakkenrollerij.

Ondermijning

Grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld, de sluipende bedreiging van de integriteit van het openbaar bestuur, overheidsambtenaren en bedrijfsleven, bedreigde bestuurders en ambtenaren, afpersingspraktijken, de innesteling van criminele fenomenen in buurten en woonwijken of het ontstaan van ‘vrijplaatsen’.

Bron: Koninklijke Marechaussee

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook