Aankomende nacht zijn er veel vallende sterren te zien

Regionaal – Als het weer en de wolken een beetje meewerken, zijn er aankomende nacht veel vallende sterren te zien.

Je moet er wel vroeg je bed voor uit. Het hoogtepunt van de sterrenregen zal maandagochtend vroeg zijn. Tussen 3.00 en 4.00 uur is er gemiddeld één meteoor per minuut te zien. Ook het niet aanwezig zijn van het maanlicht, nieuwe maan, zal zal er voor zorgen dat de vallende sterren nog beter te zien zijn.

De vallende sterren horen bij de Perseïdenzwerm. Die elke zomer zo rond 13 augustus te zien is. De aarde trekt dan door de puinwolk van de komeet Swift-Tuttle. Op zo’n 100 kilometer hoogte komen de brokjes steengruis van de komeet in botsing met de dampkring. Op aarde zien wij dit als een kortstondige  lichtstreep aan de hemel.

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook