Acties dreigen bij beveiligers Schiphol

Schiphol – De ruim 1200  beveiligers die werken op de luchthaven Schiphol dreigen met acties voor een betere CAO, dit maken de vakbonden CNV en FNV bekend.

Loonsverhoging en vermindering werkdruk

De beveiligers eisen van hun werkgever G4S Aviation Security een structurele loonsverhoging van 3.5 procent en vermindering van de werkdruk.  Volgens de vakbonden zijn de lonen in anderhalf jaar niet gestegen, terwijl de beveiligers het door de groei van Schiphol steeds drukker zijn gaan krijgen. De leden van de twee vakbonden zijn nog in overleg wat voor soort acties er gehouden gaan worden als het gestelde ultimatum op zaterdag 30 Juni verloopt.

De beveiligers van G4S zijn onder meer verantwoordelijk voor de beveiliging van de douaneposten en het controleren van de bagage op gevaarlijke stoffen.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook