Acties opgeschort bij Aircraft Fuel Supply om nieuw cao-bod

Schiphol – Gisteren heeft Aircraft Fuel Supply, de brandstofleverancier op Schiphol, alsnog een verbeterd cao-bod gedaan dat in de buurt komt van de gestelde eisen van de vakbondsleden. Met als resultaat dat de aangekondigde acties zijn opgeschort.

Een ultimatum van FNV Procesindustrie liep gisteren om 18.00 uur af, met als hoofdpunten een goede loonontwikkeling en het behoud van leeftijdsdagen om het zware werk vol te kunnen houden. Jeroen Brandenburg, bestuurder FNV Procesindustrie: ‘Alleen onder druk van acties deed Aircraft Fuel Supply alsnog een bod dat ergens op lijkt. Daarom leggen we het voor aan de leden. Zij hebben morgen het laatste woord. De al geplande actiebijeenkomst op dinsdag 24 september wordt daarom omgedoopt tot ledenvergadering.’

Aircraft Fuel Supply is verantwoordelijk voor de coördinatie en distributie van kerosine op Schiphol. De ledenraadpleging op dinsdag heeft geen gevolgen voor de brandstoflevering aan de vliegtuigen. De onderhandelingen liepen al sinds de zomer van 2018, voor de cao die op 1 januari 2019 afliep. Het voorstel van de vakbond is om met terugwerkende kracht een tweejarige cao af te sluiten, die loopt tot 31 december 2020.

Bron FNV

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook