Agenten staken vanaf maandag: geen boetes lichte overtredingen

Schiphol e.o.- Vanaf maandag schrijft de politie voorlopig geen bekeuringen meer uit. Daar hebben de politiebonden toe opgeroepen. Het gaat hierbij om kleinere overtredingen, zoals wildplassen, fietsen zonder licht of het niet verlenen van voorrang.

Agenten zijn boos op de politietop. Ze voelen zich al jaren niet gehoord. In essentie gaat de strijd om de rooster- en werkdruk omlaag te krijgen, maar inmiddels ligt de focus op de verhouding met de top.

“Blauwe citroenen uitgeknepen door het kabinet”. Zo noemen de bonden de agenten. Ze weigeren verder aan de onderhandelingstafel te zitten voor dat de verhouding met de top verbetert.

De bonden willen niet meer verder praten met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en de politietop. Zij voelen zich als ‘blauwe citroenen’ uitgeknepen door het kabinet. Minister Grapperhaus beloofde vandaag met een goed loonbod te komen. Het is dan wel nodig met elkaar in gesprek te blijven, zei de minister.

De bonden zetten zelf eerst in op het bewerkstelligen van een betere verstandhouding. “De werkgever zet in op flexibilisering. In de praktijk werkt dat anders. Vooral het personeel moet offers brengen en dat hier niets tegenover staat”.

De actie geldt voor heel Nederland en start op maandag 7.00 uur en duurt tot onbepaalde tijd. Alleen op de snelwegen en in heel gevaarlijke situaties zal de politie nog wel een bon uitschrijven.

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook