AirBridge Cargo ruilt Schiphol in voor Luxemburg

Schiphol – De Russische Luchtvrachtmaatschappij AirBridge Cargo heeft alsnog besloten om bijna alle vluchten vanaf en naar Schiphol te verplaatsen naar Luxemburg. 

Vorig jaar dreigde Rusland dat KLM geen gebruik zou kunnen maken van het Sibirische luchtruim vanwege een probleem met de zo genoemde slots op Schiphol. Schiphol trok van een aantal luchtvaartmaatschappijen landingsrechten in, waaronder die van AirBridge Cargo. De slots werden ingetrokken omdat er volgens Schiphol geen gebruik van werd gemaakt. De slots hadden gebruikt kunnen worden door andere maatschappijen die frequenter op Schiphol wilden gaan vliegen of voor nieuwe bestemmingen.

Rusland en KLM kwamen tot een deal waarbij KLM slots afstond aan AirBridge Cargo. Echter heeft deze maatschappij nu toch besloten om hun Europese activiteiten te gaan concentreren op Findel Airport de luchthaven van Luxemburg.

Volgens Minister Cora van Nieuwenhuizen zullen niet alle vluchten naar Luxemburg worden verplaatst

Wat dit voor het personeel van de afhandelaar Menzies gaat betekenen is ons onbekend.

 

 

 

 

 

 

 

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook