Airlines niet gedwongen van Schiphol naar Lelystad

Schiphol – Airlines mogen niet gedwongen worden om van Schiphol naar Lelystad te verhuizen. Bovendien komt er op Lelystad alleen ruimte voor airlines die op dit moment op Schiphol vliegen. Dit lichtte minister Cora van Nieuwenhuizen (infrastructuur en waterstaat) gisteren toe in het Algemeen Luchtvaart Overleg aan de tweede kamer.

Verder gaf ze aan dat de slots die op Schiphol vrijkomen door verplaatsing naar de nieuwe luchthaven, uitsluitend bedoeld zijn voor maatschappijen die een bijdrage leveren aan de mainport-functie van Schiphol.

Verder deed van Nieuwenhuizen de garantie dat er gedurende deze regeringsperiode geen akkoord wordt afgegeven voor vrachtvluchten naar Lelystad.

 

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook