Akkoord over nieuwe cao ziekenhuispersoneel na maanden van actie

Regionaal – Na maanden van onderhandelen en actievoeren ligt er dan eindelijk een akkoord over een nieuwe cao voor ziekenhuispersoneel. Vakbond FNV laat weten dat personeel in twee jaar tijd een loonsverhoging van acht procent krijgt. Per 1 januari krijgt het procent er vijf procent bij, op 1 januari 2021 nog eens drie procent. 

Ook krijgen ze een eenmalige uitkering van 1200 euro. Bovendien gaan de salarissen voor leerlingen en stagiairs in de zorg omhoog en wordt de vergoeding voor onregelmatige werktijden hoger.

Eind november legde in heel Nederland zo’n driekwart van de zorgmedewerkers in totaal 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra het werk neer. Het ging om de eerste landelijke ziekenhuisstaking ooit, waar zeker 150.000 mensen aan meededen.

Zwaar bevochten akkoord

De gesprekken over de nieuwe cao duurden tot diep in de nacht. Wel moet het akkoord nog worden voorgelegd aan de leden van de vakbonden. “De ziekenhuismedewerkers die maandenlang actie hebben gevoerd voor deze cao, moeten zich kunnen vinden in het eindresultaat voordat wij onze handtekening onder dit zwaar bevochten akkoord kunnen zetten”, zegt FNV-onderhandelaar Elise Merlijn tegen de NOS.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook