Autistische Benjamin vindt baan bij sorteercentrum Schiphol

DE KWAKEL – Mooi artikel van onze mediapartner NH nieuws. Een baan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo ook niet voor de 28-jarige Benjamin met autisme. Afvalinzamelaar Meerlanden en recycelaar WeCycle boden hem de kans om bij het Regionaal Sorteercentrum Schiphol aan de slag te gaan.

Hoewel Benjamin zijn ICT-opleiding niveau 4 heeft gedaan, lukte het maar niet om ergens aan de slag te gaan. “Door mijn autisme heb ik altijd een Wajong gehad via het UWV. Ik heb vooral moeite met sociale contacten, ben graag op mijzelf. Dus ik heb altijd een jobcoach gehad die mij hielp zoeken.”

En eindelijk werd die baan gevonden. Benjamin kon aan de slag bij het sorteercentrum dat sinds 19 juni officieel geopend is. Het is een initiatief van afvalinzamelaar Meerlanden en recycelaar WeCycle om de circulaire en sociale economie te stimuleren. Afgedankte elektrische apparaten, die ingezameld worden bij milieustraten, worden daar gesorteerd en gedemonteerd.

Lees ook: Nieuw afvalsorteercentrum De Kwakel stimuleert circulaire en sociale economie

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die krijgen de kans om bij het sorteercentrum te komen werken. “Denk aan schoolverlaters, maar ook mensen die langdurig thuis zitten. Eigenlijk alle mensen die dat duwtje in de rug nodig hebben om terug op de arbeidsmarkt te komen”, vertelt Martien Verwer, bedrijfsleider van RSC Schiphol. “Wij stomen ze hier klaar voor die arbeidsmarkt.”

Een jobcoach begeleidt de nieuwe medewerkers tijdens het traject. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze bij andere bedrijven gaan werken. “Wat ik in de toekomst wil, weet ik nog niet”, vertelt Benjamin, die nu elke dag blij naar zijn werk gaat. “Maar voorlopig zit ik hier nog wel even goed.”

 

Kopfoto: NH nieuws

 

 

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook