Auto parkeren met valet parking niet zonder risico’s

Schiphol – Op en rond Airport Schiphol wordt in toenemende mate overlast ondervonden van valet parkingbedrijven: bedrijven die auto’s van reizigers ergens parkeren.

Het aantal valet parkingbedrijven op de luchthaven is de afgelopen jaren toegenomen, maar niet alle bedrijven leveren dezelfde kwaliteit en klantenservice.

Parkeeroverlast

Naast parkeeroverlast voor bedrijven en inwoners in Haarlemmermeer, zijn er ook veel klachten van mensen die dachten dat hun auto veilig werd weggezet. Zo worden reizigers regelmatig geconfronteerd met schade, tientallen tot honderden extra kilometers op de teller of parkeer- of snelheidsboetes. Het blijkt bovendien vaak lastig te zijn om schade of boetes vergoed te krijgen.

Gezien de aard van de klachten zijn er twijfels over een aantal valet parkingbedrijven. Het is voor klanten die schade ondervonden hebben lastig, zo niet onmogelijk om die schade vergoed te krijgen. Daarom is het belangrijk dat men zich bewust is van de risico’s van valet parking en dat men op een aantal zaken let. Voorkomen is immers beter dan achteraf met de schade zitten.

Burgemeester Marianne Schuurmans:

Lees ook: Parkeermedewerker Schiphol bivakkeert in huis van vakantieganger

Valet tips and tricks 

Reizigers die overwegen hun auto door een valet parkingbedrijf te laten parkeren, moeten op het volgende letten:  

  • Neem de kilometerstand op.
  • Fotografeer de auto, zodat eventuele nieuwe schade te bewijzen is.
  • Vraag het adres van het parkeerterrein waar de auto geparkeerd wordt.
  • Controleer de voorwaarden van het bedrijf.
  • Is de parkeerplaats afgesloten en bewaakt? 
  • Wordt er gegarandeerd dat er een maximum aantal kilometers en maximum snelheid met de auto wordt gereden, en hoe wordt dit geregistreerd? 
  • Hoe worden schades of boetes die zijn opgelopen tijdens de parkeerperiode afgehandeld? 
  • Geef alleen de autosleutel af, nooit huissleutels of andere sleutels.
  • Google het bedrijf en lees de reviews. 
  • Doe altijd aangifte bij de Koninklijke Marechaussee of de politie bij schade of oneigenlijk gebruik van de auto  

Verkeersovertredingen 

Naast de vele klachten van mensen die hun auto veilig achter dachten te laten, is er ook sprake van parkeeroverlast voor inwoners en bedrijven. Daar komt bij dat door het halen en brengen van de auto’s bij de Vertrekpassage van Schiphol regelmatig chaotische en verkeersonveilige situaties ontstaan. Op deze locatie mag alleen worden gestopt om mensen in of uit te laten stappen, er mag niet geparkeerd worden. De handhavers van de gemeente Haarlemmermeer treedt hier daarom streng op tegen verkeersovertredingen zoals parkeren.  

bron:haarlemmermeergemeente.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook