Autodief met 75 openstaande boetes achtervolgd op de A4

Nieuw-Vennep – Een autodief is afgelopen nacht door agenten van de Landelijke Eenheid van de weggeplukt. Hij bleek ook nog 75 boetes te hebben openstaan met een waarde van 22 duizend euro.

Zoals er op de facebook pagina van de LandelijkeEenheid te lezen is; “Vannacht kregen wij een melding dat er op de rijksweg A4 bij Nieuw-Vennep een voertuig reed die gesignaleerd stond als gestolen. Wij zijn direct gaan zoeken naar dit voertuig en vrij snel daarna werd het voertuig gevonden op de rijksweg A4 bij Amsterdam.

Bij dergelijke meldingen proberen wij zoveel als mogelijk rekening te houden met het onverwachte, het volgteken werd dan ook pas gegeven nadat er meerdere politievoertuigen aanwezig waren. De bestuurder van het voertuig volgde ons gelukkig probleemloos.

Tot onze verbazing bleek de aangeefster als bijrijder in het voertuig te zitten. Het voertuig bleek daarmee in ieder geval niet meer vermist te zijn.

Nadat wij de bestuurder hadden gecontroleerd, bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en dat hij maar liefst 75 bekeuringen had openstaan. Het totaalbedrag van 22.592,00 EURO kon de man niet betalen en hierop is de auto afgesleept als dwangmiddel. Dit betekent dat de man een maand de tijd krijgt om de betaling in orde te maken. De sleep- en stallingskosten komen ook voor rekening van de 46-jarige Rotterdammer”.

Bron:#LandelijkeEenheid

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook