Automaat op Schiphol wisselt euro’s voor cryptomunten

Schiphol – Reizigers en bezoekers die van hun overtollige euro’s af willen, kunnen deze vanaf heden op Schiphol inwisselen voor cryptomunten.

Aankomsthal

De nieuwe automaat is te vinden in aankomsthal 2 bij de opgang naar vertrekhal 1 en 2. De automaat staat voor het douanegebied, dus om er gebruik van te maken hoef je er niet voor te vliegen. Wel heb je een wallet nodig om de cryptocurrency op te zetten. Via een camera op de wisselautomaat scan je de code waarna de cryptomunten worden overgeschreven naar je wallet.

Alleen kleine bedragen

Schiphol is de eerste luchthaven ter wereld waar een Crypto wisselmachine staat. Het is een proef voor een periode van een half jaar. Er gaat gekeken worden of er een behoefte is bij reizgers die nog even snel hun euro’s willen inwisselen.  In landen als China is deze digitale munt heel normaal, er wordt gehoopt dat vooral deze groep reizigers veel gebruik zullen maken van de nieuwe service.

Er wordt gehoopt op zo’n 50 transacties per dag. Op Schiphol kan je maximaal 100 euro per keer inwisselen. De reden hiervoor is dat ze niet willen dat iedereen onbeperkt briefjes gaat omwisselen voor crypto’s.  Dan wordt hij misschien ook voor andere dingen gebruikt, zoals het witwassen van geld.

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook