Automobilisten negeren massaal rode kruizen

Foto: Rijkswaterstaat

Regionaal – Al enige tijd vraagt Rijkswaterstaat onder de hashtag #nietvoorniX aandacht voor het negeren van rode kruizen. Automobilisten op de afrit van de A9 naar de A200 maakten het wel heel erg bont. Er rijden zo veel auto’s over de de afrit dat het je bijna zou ontgaan dat er überhaupt een kruis boven de weg staat.

Om de pakkans te vergroten en het aantal overtredingen terug te brengen, startten het Openbaar Ministerie en Rijkswaterstaat in mei 2019 een proef met handhaving met behulp van een slimme camera. De camera is geplaatst langs de snelweg A28 bij Amersfoort en legt overtreders vast op beeld. De beelden worden vervolgens uitgelezen door een weginspecteur en bij een geconstateerde overtreding wordt een proces-verbaal uitgeschreven.

Bekijk HIER hoe de kruizen massaal genegeerd werden.

De boete voor het negeren van een kruis bedraagt 240 euro (plus administratiekosten)

Foto: Rijkswaterstaat

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook