Avondklok moet per direct worden afgeschaft, aldus Rechtbank Den Haag

Regionaal – De staat moet de avondklok per direct laten vervallen, dat concludeerde de voorzieningenrechter in Den Haag vanmorgen.

Viruswaarheid spon een zaak aan tegen de staat om de avondklok van tafel te krijgen. De rechtbank in Den Haag stelde de protestgroep in het gelijk. De avondklok moet direct van tafel, aldus de Rechtbank in Den Haag.

De wet waarop de avondklok is gebaseerd, is bedoeld voor super spoedeisende gevallen, zoals een dijkdoorbraak. Voor situaties waarin er geen overleg mogelijk is. Hoewel de rechtbank de pandemie heeft meegewogen, wordt er geconcludeerd dat de ‘wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag’ niet toereikend is om de avondklok te handhaven.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook