Babbeltrucs: zorg dat u niet de dupe wordt!

Haarlemmermeer – Diefstallen door ‘babbeltrucs’ blijven hardnekkig plaatsvinden. Onbekenden komen bij u aan de deur, bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Of zij leveren een pakketje bij u af en vragen om klein bedrag te pinnen, waarna zij uw bankpas proberen om te wisselen.

De gevolgen zijn dat er geld van uw bankrekening wordt afgehaald, of als ze in de woning komen stelen zij geld en/of andere waardevolle bezittingen. De daders van dit soort criminaliteit kunnen zich bijvoorbeeld ook voordoen als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Denk niet dat het u niet kan overkomen, want de dieven zijn helaas zeer behendig met hun smoezen.

Ook de politie is alert op deze vorm van diefstal. Lees hieronder in de link meer over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt. In deze link https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html staan ook verwijzingen naar onze preventievideo’s.

In o.a. #NieuwVennep en #Badhoevedorp hebben wij de afgelopen weken signalen gekregen dat hier babbeltrucs plaatsvinden.

Geeft u deze preventietips a.u.b. ook door aan uw oudere familieleden!

Politie Haarlemmermeer

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook