Beperkte overlast op Schiphol door staking buschauffers

Schiphol – Zo als SchipholRegio gisteren al bekend maakte, gaat de landelijke OV-staking in het streekvervoer door. De vakbonden zijn niet tot een overeenkomst gekomen met de busmaatschappijen. De meeste bussen die op Schiphol rondrijden zijn van Connexxion.  Verder bieden het GVB en Arriva hun diensten aan op Schiphol. 

Gevolgen voor Schiphol-Regio

Connexxion laat weten dat de gevolgen op Schiphol beperkt zullen zijn:

We weten hoe belangrijk het is dat reizigers en werknemers de luchthaven kunnen bereiken en daarom is het onze prioriteit dat de meeste bussen naar Schiphol wel rijden. De chauffeurs die woensdag willen werken, worden daarom vooral op de lijndiensten naar Schiphol ingezet”, aldus Gjalt Rameijer, woordvoerder van Connexxion, tegen Reismedia.

Arriva laat weten op hun website dat ze nog niet weten hoe het er woensdag uit gaat zien, welke bussen er wel of niet rijden hangt af van het aantal chauffeurs dat gaat staken.

Het is helaas niet mogelijk om op lijnniveau aan te geven welke bus er wel of niet rijdt. De reisplanner en app geven geen actuele informatie weer.

Het GVB geeft aan dat ze als stadsvervoerder niet deelnemen aan deze landelijke staking en gewoon binnen Amsterdam hun rondes rijden. Wel geldt voor enkele GVB buslijnen richting Schiphol dat zij bij een aantal haltes niet zullen stoppen. Het gaat hier om de lijn 69 van station Sloterdijk naar Schiphol Airport/Plaza.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook