Beveiligers op Schiphol gaan 24 uur staken

SCHIPHOL – Op dinsdag 4 september gaan de beveiligers op Schiphol de hele dag staken. Dit hebben de bonden FNV en CNV laten weten. Ook op andere locaties in het land zullen beveiligers meedoen met deze 24-uursstaking.

“We kondigen later nog aan op welke plekken beveiligers die dag allemaal nog meer staken. Maar Schiphol heeft van ons alvast een aanzegging gekregen, omdat een 24-uursstaking gevolgen heeft voor de luchthaven en het vliegverkeer”, zegt een bestuurder van FNV.

De betrokken beveiligingsbedrijven en Schiphol zijn door de bonden op de hoogte gebracht van de aankomende stakingsactie. Wat de actie voor gevolgen zal hebben voor de reizigers is op dit moment nog onbekend.

Al vanaf begin juli houden beveiligers acties op Schiphol voor een betere cao. De acties begonnen op Schiphol en breidden zich daarna uit over de rest van het land.

Zie ook ons eerdere artikel over de acties op Schiphol.

De beveiligers eisen onder meer een loonsverhoging van 3 procent, gunstigere roosters en meer zekerheid.

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook