Beveiligers Schiphol beginnen hun acties

Schiphol – Vanaf vandaag gaan de beveiligers op Schiphol actievoeren voor een betere CAO. De gevolgen voor de reizigers langere wachtrijen voor de security checks.

De beveiligers hebben laten weten, dat ondanks de langere rijen, niemand zijn vlucht zal gaan missen. De stiptheidsacties gaan beginnen om 07:30. Voorlopig zullen de protesten alleen maar bestaan uit stiptheidsacties, waarbij de beveiligers hun werkinstructies wat strikter zullen naleven.

Zoals wij al eerder schreven in ons artikel van 1 jul, zijn deze acties nodig voor een betere CAO voor alle luchthavenbeveiligers. Het gat tussen de eisen van de bonden en de werkgevers is nu nog te groot.

De eisen van de bonden zijn een loonsverhoging van 3,5% en een werkweek van 34 uur. Op dit moment werken de beveiligers 40 uur per week, dat zou in stappen terug gebracht moeten worden tot 34 uur. Te beginnen met een werkweek van 38 uur op 1 januari 2019. De werkdruk op Schiphol is erg hoog, wat veel uitval van personeel tot gevolg heeft. De eisen gelden niet alleen voor de 1300 werknemers van GS4 Aviation, maar ook voor de andere beveiligingsbedrijven die op de luchthaven actief zijn..

 

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook