Binnenkort per vliegtuig naar een vakantiebestemming? Dit zijn de drukste dagen op Schiphol

Schiphol – De zomervakanties zijn weer in aantocht wat betekent dat er weer veel vakantiegangers per vliegtuig naar hun bestemming vertrekken. Tijdens deze extra drukke maanden zijn de rijen voor de incheckbalies en security langer dan normaal.

Relaxt aan je reis beginnen

Om te voorkomen dat je je vlucht gaat missen of net op het allerlaatste moment, net voordat de gate dicht gaat, gestresst het vliegtuig instapt adviseren wij om op deze drukke dagen ruim van te voren aanwezig te zijn.  De drukte zal je vooral merken bij de incheckbalies & Drop-off points, de security maar ook op de wegen naar Schiphol toe. Hoe lang je van te voren aanwezig moet zijn hangt af van de bestemming. Voor vluchten binnen Europa is het advies 2 uur voor vertrek vlucht en voor bestemmingen buiten Europe is het advies zelfs 3 uur.  Op de Schiphol website of Schiphol app kun je zien hoelang de actuele wachttijd voor de security is.

Drukste dagen voor vertrekkende reizigers

Cheaptickets heeft de drukste dagen voor ons op een rijtje gezet. Topdrukte in juli verwacht op de volgende dagen 6 & 7, 13 & 14, 16 t/m 24. Ook zijn er wat dagen die de stempel druk hebben gekregen. In Augustus zijn 1, 3 & 4, 10 en 17 de drukste dagen van het jaar. De volledige kalender is te zien op de website van Cheaptickets

 

Bron: Cheaptickets

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook