Boeing 747 maakt doorstart vanwege ander toestel op de baan

Schiphol – Gisterenochtend heeft er een bijna ramp plaatsgevonden op de Polderbaan. Een vrachttoestel van Cargolux had de landing al ingezet terwijl er nog een vliegtuig van Flybe op de baan stond.

Het vrachtvliegtuig van Cargolux had de landing al ingezet toen het van de verkeerstoren de melding kreeg om de landing af te breken. Een toestel van de engelse maatschappij Flybe stond op dat moment nog op de Polderbaan. De piloten van het vrachtvliegtuig breken meteen hun lading af om even later alsnog veilig te landen.

Onderzoeksraad

Onderzoeksraad wordt via Twitter door bewoners rondom Schiphol opgeroepen onderzoek te gaan doen naar de doorstart. Schipholwatch noemt de doorstart zelfs een “bijna-ramp”

Een automobilist filmde de doorstart met zijn dashcam:

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook