Boeing Transavia kiest taxibaan als startbaan

Schiphol – De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een onderzoek gestart naar een incident dat plaatsvond op 6 september van dit jaar. Een Boeing 737-800 van Transavia heeft haar start afgebroken nadat ze wilden opstijgen vanaf een taxibaan.

Het vliegtuig van Transavia taxiede in noordelijke richting op taxibaan Charlie naar baan startbaan 18C, toen het toestemming kreeg om op te stijgen. Echter stuurde de bemanning niet de startbaan op, maar kozen de taxibaan Delta in zuidelijke richting. Net nadat het vliegtuig de motoren op snelheid had en begon te rollen, kreeg de piloot van de luchtverkeersleiding de instructies om onmiddellijk te stoppen. De bemanning brak de start af en taxiede terug naar het begin van baan 18C, waarna het toestel zonder verdere bijzonderheden opsteeg.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoeken hoe dit voorval heeft kunnen gebeuren.

Bron Afbeelding: Amsterdam Airport Schiphol

Bron:onderzoeksraad.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook