Boetes op de A5 voor het negeren rood kruis

Schiphol e.o Gisterenavond heeft de politie op de A5 aan meerdere automobilisten boeten uitgedeeld. De bestuurders negeerden de rode kruizen waarmee het wegvlak tijdelijk was afgezet, zo meldt de Politie Haarlemmermeer op hun facebook pagina.

De politie verleende assistentie bij een ongeval dat had plaatsgevonden op de afrit A5 naar de A9 toe, in de richting Haarlem.

Om voor het slachtoffer, de hulpdiensten, en de sleper, een veilige zone te creëren was er op de gehele afrit boven rijstrook 2 een rood kruis aangebracht. Helaas waren er toch weer enkele bestuurders die het rode kruis negeerden en rakelings langs hulpdiensten reden. Deze personen zullen binnenkort een bekeuring op de mat krijgen.

De hoogte van deze boete wordt per geval vastgesteld door de officier van justitie. Des te vaker men deze overtreding begaat, des te hoger de boete zal zijn.

Ondanks de landelijke staking zal de politie wel blijven schrijven voor feiten waarbij de veiligheid in het geding komt.

 

bron: politie Haarlemmermeer

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook