Bouwen, bouwen, bouwen!

Haarlemmermeer – Om aan de grote vraag naar woningen te voldoen moet er in Haarlemmermeer veel en snel worden gebouwd. De gemeente heeft daarom ambitieuze plannen om 20.000 huur- en koopwoningen te bouwen verspreid over de hele polder. Deze week kondigden woonwethouders Mieke Booij – van Eck en Jurgen Nobel twee nieuwe projecten aan die in Hoofddorp gerealiseerd worden.

De regio Amsterdam kampt met een schreeuwend tekort aan woningen. In totaal is er behoefte aan maar liefst 200.000 woningen. Verhuizen naar Haarlemmermeer is een goede optie nu de hoofdstad voor steeds meer mensen onbetaalbaar wordt. Haarlemmermeer is immers goed bereikbaar, ruim en groen en, in vergelijking met Amsterdam, nog redelijk betaalbaar. Begrijpelijk dus dat steeds meer mensen onze gemeente als woonplaats kiezen.

Versneld bouwen

Om al die nieuwe, en natuurlijk ook onze huidige, inwoners een plek te geven moeten we dus veel en snel bouwen. Niet alleen voor gezinnen maar ook voor bijvoorbeeld studenten, starters, en ouderen. Omdat het tekort dringend is moeten we de woningbouw versnellen.

Rooseveltpark

Twee van die nieuwe woningbouwprojecten werden dus aangekondigd door de wethouders woonbeleid en woningbouw. Roosevelt Park wordt gebouwd op bedrijventerrein De President in Hoofddorp. De gemeente sluit hiervoor een intentieovereenkomst met ontwikkelaars Starthuizen en Exploitatiemaatschappij De Nieuwe President.  Zoals het er nu naar uitziet komen in Rooseveltpark 330 huurwoningen waarvan tenminste 30 procent sociale huur en 10 procent in het middensegment. De woningen zijn niet alleen gasloos  maar ook zo goed als energieneutraal. Door verschillende soorten woningen aan te bieden hoopt de gemeente een diverse groep bewoners aan te trekken. Volgens wethouder Jurgen Nobel:

We bouwen voor elk wat wils.

Hoofdweg 581 – 583

Op de zogenaamde AM-Locatie aan de Hoofdweg in Hoofddorp Noord is het plan om zo’n 500 woningen te bouwen. Het exacte aantal en het soort woningen is op dit moment nog niet bekend. Wel staat vast dat het voornamelijk om hoogbouw gaat en is er een voornemen voor gasloze woningen. De plannen voor de woningbouw op deze locatie zijn nog in een beginstadium. In de komende tijd onderzoekt  de gemeente samen met de ontwikkelaar de mogelijkheden voor de ontwikkeling van woningen met bijbehorende parkeergelegenheid en voorzieningen.

Kopfoto Artist Impression Roosevelt Park.

Bron:haarlemmermeergemeente.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook