Braziliaan opgepakt op Schiphol met 15 kilo aan goudstaven in handbagage

Schiphol – Het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM) heeft op zondag 23 februari een 27-jarige Braziliaan aangehouden als verdachte van witwassen. De man was in het bezit van 15 kilo aan goudstaven.

Personeel van de Douane controleerde de bagage van de man die vanuit Rio de Janeiro kwam en op doorreis was naar Hong Kong. Hij bleek zes goudstaven in zijn handbagage te vervoeren met een totaal gewicht van bijna 15 kilogram. Hij kon hierover geen goede verklaring geven. De man is hierop aangehouden door rechercheurs van het SVLM op verdenking van witwassen. Zo maakt de Koninklijke Marechaussee vandaag bekend via Facebook.

De man is ingesloten en het goud, een mobiele telefoon en ongeveer 750 Amerikaanse dollars zijn inbeslaggenomen. Rechercheurs van SVLM doen verder onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord Holland.

SVLM

Het SVLM is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee, Douane en FIOD en doet onderzoek naar geldkoeriers op de luchthaven Schiphol. Dit gebeurt onder leiding van het Openbaar Ministerie. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen te gaan zoals bijvoorbeeld het witwassen van geld, ondermijning of het financieren van terroristische activiteiten.

Bron: Koninklijke Marechaussee

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook