Broedplaats ‘Genie in De Stelling’ is er klaar voor

Haarlemmermeer – De restauratie van twee belangrijke monumenten, het mini-fort ‘Batterij Aan den Sloterweg’ en acht munitiebunkers aan de Geniedijk in Hoofddorp, is afgerond. Projectleider Willem van Iterson is betrokken sinds de start van het project. Donderdag 12 juli werd de afronding van de restauratie voor het project ‘Genie in De Stelling’ (GinDS) gevierd. De officiële opening van GinDS voor inwoners, bedrijven en kunstenaars waarbij groots en creatief wordt uitgepakt, is op zaterdag 29 september.

Willem van Iterson werkte twintig jaar bij zijn eigen architectenkantoor toen hij in 2010 aan de slag ging bij Stadsherstel Amsterdam.

“Ik viel met mijn neus in de boter en begon met het project GinDS.”

Stadsherstel houdt zich bezig met het behoud van cultureel erfgoed. Na aankoop van een object worden plannen gemaakt voor de restauratie en nagedacht over een nieuwe bestemming. In tegenstelling tot de meeste andere projectontwikkelaars die hun investering binnen vijf tot tien jaar terug willen verdienen, spreidt Stadsherstel dit uit over een periode van vijftig jaar.

“Onder meer via huurinkomsten en subsidies. Al die tijd blijft Stadsherstel verantwoordelijk voor de kwaliteit en het behoud van het betreffende erfgoed.”


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook