Burgerveen Racen met zeepkisten van de dijk

Burgerveen – Martijn Vis is initiatiefnemer van de Zeepkistenrace in Burgerveen. Het evenement dat op 25 augustus plaatsvindt, wordt al voor de twaalfde keer georganiseerd. Voor wie geen eigen zeepkist heeft, zijn er leenexemplaren beschikbaar.

Dorpsraadlid Martijn Vis:

Wil je iets organiseren dat moet het of knallend of authentiek zijn.

Elk jaar organiseert de dorpsraad Burgerveen vier of vijf activiteiten voor jong en oud om de saamhorigheid in het dorp te behouden.

De Zeepkistenrace is zo’n evenement waar mensen zelfs hun vakantieplannen op afstemmen! In totaal deden er vorige keer zo’n 40 kisten mee, waaronder ook veel ouders met hun kinderen.

Vis ziet dat de meesten streven naar het behalen van de snelste tijd. Maar er is ook een originaliteitstaart te winnen. De laatste keer ging die naar de brandweerkar die het publiek kon ‘blussen’.

Martijn Vis is initiatiefnemer van de Zeepkistenrace in Burgerveen. Het evenement dat op 25 augustus plaatsvindt, wordt al voor de twaalfde keer georganiseerd. Voor wie geen eigen zeepkist heeft, zijn er leenexemplaren beschikbaar.

Dorpsraadlid Martijn Vis:

Wil je iets organiseren dat moet het of knallend of authentiek zijn.

Elk jaar organiseert de dorpsraad Burgerveen vier of vijf activiteiten voor jong en oud om de saamhorigheid in het dorp te behouden. De Zeepkistenrace is zo’n evenement waar mensen zelfs hun vakantieplannen op afstemmen! In totaal deden er vorige keer zo’n 40 kisten mee, waaronder ook veel ouders met hun kinderen.

Vis ziet dat de meesten streven naar het behalen van de snelste tijd.

Maar er is ook een originaliteitstaart te winnen. De laatste keer ging die naar de brandweerkar die het publiek kon ‘blussen’.

Hoe gaat het parcours er dit jaar uitzien?

Strobalen parcours

De enige voorwaarden voor deelname is dat het voertuig vier wielen en geen motor heeft. Je moet gewoon zo hard mogelijk van de dijk af. Het parcours dat middels strobalen wordt aangegeven eindigt bij het dorpshuis ‘Marijke’. In voorgaande jaren zaten er bochten, een wip of waterbak in. Wat het dit jaar wordt, is nog een verrassing.

Na afloop van de race kunnen mensen aanschuiven bij de gezamenlijke barbecue.

Met simpele dingen die nauwelijks iets kosten, kun je toch veel plezier hebben. Vorig jaar konden kinderen met speelgoedtrekkers een parcours achteruit rijden waarbij ze pionnen moesten omzeilen.

Vergunning

De Oude Venneperweg moet worden afgezet als de kisten van de dijk racen. De doorgaande weg moet worden afgesloten. Dat levert praktisch nooit problemen op, maar er staan toch altijd verkeersregelaars met een fluorhesje. Natuurlijk is er ook EHBO paraat, maar gelukkig zijn de ergste verwonding vaak alleen schaafplekken.

Vis hoop dat dit jaar weer een delegatie lokale politici in de zeepkisten stapt.

Lange tijd was het een mooie traditie om het nieuwe raadsjaar in te luiden door mee te doen aan de zeepkistenrace. En voor wie er geen zeepkist heeft, zijn er leenexemplaren beschikbaar!

Hoe gaat het parcours er dit jaar uitzien?  Strobalen parcours

De enige voorwaarden voor deelname is dat het voertuig vier wielen en geen motor heeft. Je moet gewoon zo hard mogelijk van de dijk af.

Het parcours dat middels strobalen wordt aangegeven eindigt bij het dorpshuis ‘Marijke’.In voorgaande jaren zaten er bochten, een wip of waterbak in. Wat het dit jaar wordt, is nog een verrassing.

Na afloop van de race kunnen mensen aanschuiven bij de gezamenlijke barbecue.Met simpele dingen die nauwelijks iets kosten, kun je toch veel plezier hebben. Vorig jaar konden kinderen met speelgoedtrekkers een parcours achteruit rijden waarbij ze pionnen moesten omzeilen.

Vergunning

De Oude Venneperweg moet worden afgezet als de kisten van de dijk racen.

De doorgaande weg moet worden afgesloten. Dat levert praktisch nooit problemen op, maar er staan toch altijd verkeersregelaars met een fluorhesje. Natuurlijk is er ook EHBO paraat, maar gelukkig zijn de ergste verwonding vaak alleen schaafplekken.

Vis hoop dat dit jaar weer een delegatie lokale politici in de zeepkisten stapt.Lange tijd was het een mooie traditie om het nieuwe raadsjaar in te luiden door mee te doen aan de zeepkistenrace. En voor wie er geen zeepkist heeft, zijn er leenexemplaren beschikbaar!

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

bron:haarlemmermeergemeente.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook