Cargo Harc-team Schiphol vindt bijna 600.000 euro in verborgen ruimte van woning

Afgelopen week is in Rotterdam een aantal woningen doorzocht in het kader van een onderzoek naar de smokkel van verdovende middelen via de luchthaven Schiphol. Naast een voertuig, telefoons en administratie is er ook een geldbedrag ter waarde van 591.750 euro in beslag genomen.

Dit geld is onder andere aangetroffen in een verborgen ruimte van een woning door de inzet van een speurhond van de Douane. De bewoner van het pand, een 67-jarige man uit Rotterdam, is aangehouden op verdenking van witwassen.

Het onderzoek wordt onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland uitgevoerd door het Cargo Harc-Team Schiphol (CHTS). Het Cargo HARC-team is een samenwerkingsverband tussen Douane, FIOD en Koninklijke Marechaussee. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Zo meldt de Koninklijke Marechaussee op hun facebook pagina.

Vorige week werden in een ander onderzoek van het team twee mannen aangehouden op verdenking van drugssmokkel. In hun woning werd een grote hoeveelheid dure tassen en andere luxe goederen aangetroffen en in beslag genomen. Beide onderzoeken van het Cargo Harc-team Schiphol staan los van elkaar.

Koninklijke Marechaussee, Douane, FIOD, gemeente Haarlemmermeer, Openbaar Ministerie, KLM en Schiphol werken samen om ondermijnende criminaliteit en misstanden op luchthaven Schiphol aan te pakken. Een veilige en integere luchthaven is voor ons allemaal van groot belang.

Bron & Kopfoto: Koninklijke Marechaussee

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook