Celstraffen tot 7 jaar wegens cocaïne-smokkel Schiphol

Schiphol – Vijf personen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen wegens (voorbereiding tot) cocaïne-smokkel via luchthaven Schiphol. De 52-jarige Paul van de W. en de 48-jarige Remon N., beiden uit Purmerend, zijn veroordeeld tot respectievelijk 6 en 7 jaar gevangenisstraf. Ook werden er straffen uitgedeeld aan de Zandvoortse douanebeambte Angelique van Z. (3,5 jaar), Johan C. uit Oostzaan (6,5 jaar) en een man uit Amstelveen (15 maanden).

Van De W. was op Schiphol werkzaam als Fysiek Toezichthouder bij de douane. Hij werd omgekocht door Remon N. en Johan C. om pakketten met cocaïne door te laten. Zo werd er in oktober 2015 8 kilo ons land in gesmokkeld, verstopt in 96 flessen olijfolie uit Chili. Een transport van 3 kilo vanuit Venezuela was nog in voorbereiding.

Remon N. en Johan C. werden tevens veroordeeld voor de voorbereiding van invoer vanuit Panama en omkoping van de twee douanebeambten. N. kreeg daarnaast nog straf voor de voorbereiding van uitvoer naar Australië.

De zaak kwam aan het rollen na een anonieme tip over de rol van Van De W.

Relevante artikelen:

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook