Chinese airline partners KLM schieten te hulp

Schiphol – KLM heeft drie Chinese airline partners in China; China Eastern Airlines, China Southern Airlines en Xiamen Airlines. Deze schieten nu KLM en Nederland genereus te hulp en doneren vele tienduizenden mondkapjes en handschoenen aan KLM in onze strijd tegen het coronavirus. Gezien de tekorten in de Nederlandse ziekenhuizen helpt KLM op haar beurt het Erasmus MC te Rotterdam en andere Nederlandse zorginstellingen hier weer mee.

Vanmorgen in alle vroegte kwam op Schiphol met een toestel van Xiamen Airlines de eerste zending aan. KLM President & CEO Pieter Elbers nam deze eerste zending, namens het personeel van de drie Chinese luchtvaartmaatschappijen, aan van in totaal ongeveer 90.000 mondkapjes en 50.000 handschoenen. Verder waren ook Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van Erasmus MC en tevens voorzitter van het bestuur van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en Brinio Veldhuijzen van Zanten van KLM Health Services erbij.

KLM heeft afgelopen twintig jaar een breed routenetwerk en heel nauwe relaties opgebouwd in China. Wekelijks gingen er voor het uitbreken van de coronacrisis 59 vluchten van KLM en partners van Schiphol naar het vasteland van China.

Dit soort leveringen onderstreept het grote belang van luchtverbindingen in het algemeen en die met China in het bijzonder. Dit soort medisch materiaal kan alleen per vliegtuig zo snel en efficient naar de andere kant van de wereld worden vervoerd. En in een tijd van schaarste en hulpbehoevendheid is dit ontzettend belangrijk.

bron KLM

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook