Dalende passagiersgroei Schiphol maar een robuust financieel resultaat

Schiphol – Royal Schiphol Group publiceert vandaag, 30 augustus 2019, stabiele halfjaarcijfers over de eerste zes maanden van 2019. Het nettoresultaat over het eerste halfjaar van 2019 bedraagt 133 miljoen euro, vergeleken met een nettoresultaat van 115 miljoen euro over het eerste halfjaar van 2018.

Het aantal passagiers op Amsterdam Airport Schiphol stijgt licht met 1,4% naar 34,5 miljoen passagiers en de groei neemt daarmee, ten opzichte van vergelijkbare Europese hubs, af. Het aantal vliegtuigbewegingen op Schiphol is met 0,1% licht gedaald naar 242.107. Het vrachtvolume laat een daling zien van 9,1% naar 767 duizend ton. Dit is het gevolg van minder vrachtvluchten door schaarste aan slots op Schiphol alsook door de zwakkere internationale markt voor vrachtvluchten.

Investeringen

In het eerste halfjaar van 2019 investeerde Schiphol 336 miljoen euro om de klantervaring en operationele efficiëntie verbeteren. Schiphol investeerde onder meer in de ontwikkeling van een nieuwe pier, de herontwikkeling van Vertrek 1, een seamless flow voor passagiers en nieuwe apparatuur om ruim- en handbagage te scannen.

Derde plaats wereldwijd

Hoewel Schiphol de op een na best verbonden luchthaven van Europa op de ranglijst in directe connectiviteit blijft, zakt het van de tweede naar de derde plaats op de ranglijst van overstapluchthavens met de beste connectiviteit wereldwijd. Oorzaak van deze daling is het bereiken van de limiet van 500.000 vliegtuigbewegingen per jaar.

Klik hier om het hele bericht te lezen.

Royal Schiphol Group

Royal Schiphol Group is een onderneming die luchthavens in Nederland exploiteert, internationale activiteiten ontplooit en participaties heeft in buitenlandse luchthavens. De exploitatie van Amsterdam Airport Schiphol is haar grootste activiteit. De groep is ook volledig eigenaar van de luchthavens Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport en heeft een meerderheidsbelang in Eindhoven Airport.

De missie van Royal Schiphol Group is Connecting the Netherlands: Nederland optimaal verbinden met de rest van de wereld en zo een bijdrage leveren aan de welvaart en het welzijn in Nederland en daarbuiten.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook