De Ringvaart is Monument van het Jaar 2018

Haarlemmermeer – De Ringvaart is officieel gekozen tot Monument van het Jaar 2018. Dit werd bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst eerder deze week in het  Historisch Museum.

Wethouder Derk Reneman had de eer om de bekendmaking te doen. Dit jaar waren naast de Ringvaart,  het Haarlemmer Paviljoen en het overgebleven erfgoed op Schiphol Oost kanshebbers. Na telling van de stemmen bleek dat die laatste twee geen schijn van kans maakten.

Tot 30 augustus kon er door de inwoners van Haarlemmermeer gestemd worden. In totaal werden 317 stemmen uitgebracht. Er werd in totaal 216 voor de Ringvaart gestemd. Van de overige stemmen gingen er 53 naar het Haarlemmermeer Paviljoen en in totaal stemden er 48 mensen op het erfgoed op Schiphol Oost.

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook