Demonstratie ploegen met historische tractoren

Hoofddorp – Op zaterdag 23 november is de jaarlijkse demonstratie ploegen in de Plesmanhoek. 30 historische trekkers zullen van dichtbij te bewonderen zijn.

Kom langs om 30 historische tractoren van dichtbij te bekijken. De jongste tractoren zijn 40 jaar, de oudste is wel 80 jaar oud. Stuk voor stuk zijn ze in prima conditie. Dit dankzij het harde werk van hun eigenaren en de restauratie ploeg van Meer-Historie.

Het publiek kan zelf zien hoe de historische grondbewerking in de jaren 60 gebeurde. Wethouder Marja Ruigrok geeft het startsein om 10.30 uur, de dag duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Dit levend erfgoed is te bewonderen aan de IJweg t/o 794 te Hoofddorp, tussen Kruisweg en Vijfhuizerweg. De ploegdag wordt georganiseerd in samenwerking met het Recreatieschap Spaarnwoude.

Levende geschiedenis 

De grote collectie machines en klassieke tractoren en toebehoren die Meer-Historie verzameld en beheert komt tot leven. Belangrijke momenten in het landbouwseizoen worden gemarkeerd door demonstraties van oude landbouwtechnieken en machines. Zoals het ploegen dat op zaterdag 23 november zal gaan gebeuren.

Meer-Historie

Meer-Historie is van oorsprong een historische vereniging die zich sterk maakt om de geschiedenis van de polder veilig te stellen. Meer-Historie onderzoekt, verzamelt, onderhoudt, archiveert en vertelt. Een belangrijke basis waarop Haarlemmermeermuseum De Cruquius zich kan ontwikkelen. Bewoners en de gemeente van de Haarlemmermeerse polder weten Meer-Historie te vinden als er sprake is van vondsten, erfgoed uit overlijden of voor vragen .

Bron www.haarlemmermeermuseum.nl/

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook