Denk mee over de wijk van de toekomst

Hoofddorp – In het zuiden van Hoofddorp komt straks een bijzondere wijk. Een wijk die een voorbeeld wordt op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en innovatie. Hoe ziet deze duurzame wijk van en voor de toekomst er volgens u uit? Schets een persoonlijk beeld van het wonen in Lincolnpark in de vorm van een verhaal, foto’s of film en maak kans op een bijdrage van 750 euro ter verduurzaming van uw huis of tuin.

Een bijzondere wijk

Lincolnpark Circulair wordt op een nieuwe manier ontwikkeld en gebouwd. Lincolnpark wordt een wijk waar anders wordt omgegaan met materialen, energie, water en mobiliteit. Waar zoveel mogelijk wordt gewerkt met de meest duurzame materialen en oplossingen. Waar energie zoveel mogelijk zelf wordt opgewekt, gebruikt en geleverd aan anderen. En zo efficiënt mogelijk wordt omgegaan met drink- en regenwater. Waar materialen en goederen zo goed mogelijk worden hergebruikt en geen afval is. In Lincolnpark staan wonen en leven met elkaar en omkijken naar elkaar centraal.

Deel jouw idee voor het wonen in Lincolnpark.

Schets uw beeld van Lincolnpark Circulair

Hoe ziet deze wijk van de toekomst er volgens u uit? Schets een persoonlijk beeld van het wonen in Lincolnpark. Denk hierbij niet alleen aan het uiterlijk of de inrichting van de wijk, maar bijvoorbeeld ook aan hoe wordt omgegaan met energie, water, afval, vervoer en met elkaar. Hoe zou u willen wonen en leven in Lincolnpark? En wat kunt u zelf betekenen? Wat zou u doen en wat zou u laten? Uw ideeën worden als inspiratie meegegeven aan de ontwikkelaars van de wijk.

Meedoen met de wedstrijd? Stuur uw verhaal, foto’s of film uiterlijk 29 oktober naar lincolnpark@haarlemmermeer.nl. Misschien ziet u uw bijdrage straks terug bij de ingang van de wijk. De winnaar ontvangt bovendien een bijdrage van 750 euro om zijn huis of tuin te verduurzamen.

Criteria

De inzending moet voldoen aan de volgende criteria:

* Het is een origineel en persoonlijk verhaal in tekst of beeld

* De tekst is geschreven in de Nederlandse taal

* Maximaal 1.500 woorden en een korte samenvatting van 150 woorden of maximaal 3 beelden met korte omschrijving of filmpje van maximaal 30 seconden met ondertiteling.

Met de inzending geeft u de gemeente toestemming om uw verhaal, foto’s of film te gebruiken en te publiceren. De naam van de auteur of fotograaf wordt altijd vermeld.

Jurering/beoordeling

Een jury beoordeelt de inzendingen. Hierbij is het belangrijkste criterium in hoeverre de tekst, het beeld of de film inspireert. Daarnaast kijkt de jury naar de mate waarin elementen uit het verhaal ook daadwerkelijk straks in de wijk toepasbaar zijn.

Prijs:

* Publicatie van het verhaal/ beeldverhaal of film van de nr. 1 t/m 5

* De vijf gekozen bijdragen (top 5) worden straks op een circulair object bij de entree van de wijk geëxposeerd.

* De winnaar (nr. 1) ontvangt een bijdrage van 750 euro ter verduurzaming van huis of tuin.

 

bron: haarlemmermeergemeente.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook