Dodelijk verkeersongeval drugs en alcohol in het spel

Nieuw-Vennep – Op zaterdagavond vond er een verkeersongeval plaats op de A44 (richting Amsterdam) waarbij twee personen om het leven kwamen, een 66-jarige man en zijn 62-jarige vrouw uit Houten. Een derde persoon raakte gewond.

Omstreeks 18.40 uur kreeg de politie melding van een ernstig ongeval op de A44. Ter plaatse trof de politie vier auto’s aan die bij een aanrijding betrokken waren geweest. Twee inzittenden van een ernstig beschadigde auto werden ter plaatse gereanimeerd. Zij overleden echter aan hun verwondingen. Een derde persoon raakte gewond en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens eerste getuigenverklaringen zou een auto bij een inhaalmanoeuvre eerst een auto hebben geraakt en vervolgens achterop de auto van het dodelijk gewonde paar zijn gereden. Hun auto was doorgeschoten en tegen nog een personenauto aangebotst.

De bestuurder van de inhalende auto was uitgestapt en weggerend een bouwland in. De politie stelde met behulp van een diensthond een onderzoek in in een veld met koolzaad. De verdachte, een 32-jarige man uit Oegstgeest, lag op zijn buik tussen de planten toen hij werd gevonden. Bij controle bleek hij alcohol te hebben gebruikt. Ook testte hij positief op het gebruik van cocaïne, amfetamine en methamfetamine. Van de verdachte is bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs. De auto van de verdachte is in beslag genomen.

bron:politie.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook