Douane Schiphol onderschept 200 kilo cocaïne

Schiphol – Op zondag 11 oktober 2020 troffen douaniers op de luchthaven Schiphol 200 kilo cocaïne aan in het vrachtruim van een vliegtuig. De straatwaarde van de partij is ruim 15 miljoen euro.

De verdovende middelen zaten in kartonnen dozen tussen de vracht van het vliegtuig. Tijdens de scancontrole van de goederen zagen analisten een afwijkend scanbeeld. Hierop is een fysieke controle ingesteld waarbij douaniers de cocaïne aantroffen. Het gaat om 8 dozen met een totaal gewicht van ongeveer 200 kilo verdovende middelen.

De drugs zijn overgedragen aan het Cargo Harc-team en zijn inmiddels vernietigd.

Cargo Harc-team

Het Cargo Harc-team is een samenwerkingsverband van Douane, Koninklijke Marechaussee en FIOD. Het onderzoek gebeurt door hen gezamenlijk en staat onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook