Drietal uit Amsterdam aangehouden na woninginbraak Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep – In de nacht van woensdag op donderdag heeft er op de Sikkelstraat een woninginbraak plaatsgevonden. De politie heeft met inzet van een politiehond drie 3 Amsterdammers (25, 26 en 35 jaar) aangehouden.

Rond 02.50 uur kreeg de politie een melding van een alerte buurtbewoner dat er werd ingebroken bij een woning op de Sikkelstraat. Toen de agenten ter plaatse waren troffen zij de drie Amsterdammers aan. Het drietal is aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

Wijkagent Ton Wijsman:’ Dankzij een mooie melding van een zeer alerte getuige hebben we deze 3 daders kunnen aanhouden. Belt u dus altijd 112 bij een verdachte situatie. U kent uw eigen buurt het beste, dus als uw onderbuikgevoel zegt dat het niet klopt dan is dat ook vaak zo. Melden helpt echt!’

Vandaag blijkt uit cijfers van het CBS dat er landelijk een dalende trend is in woninginbraken en dat ruim een vijfde van de slachtoffers binnen een jaar opnieuw te maken krijgt met een inbraak. Ook in onze eenheid is het aantal woninginbraken het afgelopen jaar gedaald. Een mooie ontwikkeling maar elke woninginbraak is er een teveel.

bron:politie.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook