Duitse piratenzender uit de lucht na veroorzaken storing communicatie Schiphol

Heinsberg – De piratenzender “Radio Eisbar” uit het Duitse Heinsberg is uit de lucht gehaald nadat het een storing veroorzaakte op de radiocommunicatie van de Nederlandse luchthaven Schiphol. De zender kan wellicht een hoge boete tegemoet zien.

De Duitse communicatieautoriteit “Bundesnetzagentur” heeft het illegale FM-radiostation voor onbepaalde tijd gesloten. De piraat gebruikte de radiofrequentie 129 megahertz en veroorzaakte continu interferentie op de radiocommunicatie van de luchthaven. De zender zond uit zonder de verplichte frequentietoewijzing en zonder toestemming van het nationale instituut voor media NRW. Ook daarmee overtrad het station de Europese regelgeving.

Het station werd stop gezet na een storingsrapport van Nederland. De hardware is door medewerkers van de Bundesnetzagentur- in samenwerking met de locale politie- in beslag genomen. Er is procesverbaal tegen de zender opgemaakt. Voor het onderzoek van de Duitse communicatieautoriteit mogen kosten in rekening worden gebracht. Hierdoor kan de totale boete maximaal 500.000 euro bedragen.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook