Eerste helft 2019: zoveel voertuigen werden er gestolen in de Haarlemmermeer

Haarlemmermeer – 41 personenauto’s zijn er in de eerste helft van 2019 gestolen in de Haarlemmermeer. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Zij publiceerden gisterenochtend een lijst met de meest recente cijfers van voertuigdiefstal, waaronder personenauto’s, bedrijfsauto’s, bromfietsen en aanhangers.

Naast de 41 personenauto’s werden er 74 bromfietsen, 5 bedrijfsauto’s en 4 motorfietsen buitgemaakt. Eén aanhanger wisselde van eigenaar. Ook werd er 1 driewieligvoertuig gestolen.

Nieuwe auto’s populair

Met name auto’s van nog geen drie jaar oud zijn populair onder dieven. In een jaar tijd zijn er 12 procent meer van deze voertuigen gestolen. De Volkswagen-modellen Golf en Polo blijven de meest gewilde auto’s.

Het aantal diefstallen van voertuigen is over het algemeen licht gedaald. Alleen brom- en snorfietsen werden vaker gestolen dan vorig jaar.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook