Eerste storm 2019, uit voorzorg schrapt KLM 159 vluchten

Schiphol – Morgen wordt de eerste storm van 2019 verwacht. Zware windstoten en veel regen. Schiphol zet zich schrap. Het KNMI heeft code geel afgegeven.

Aankomende nacht en morgenochtend gaat het flink waaien en regenen. De ochtendspits zal hier veel hinder van gaan ondervinden. Er worden windstoten tot 100 kilometer per uur verwacht.

De verwachting van Schiphol is dat er maar mogelijk maar één start- en landingsbaan open zal zijn. Hoeveel dit er echt gaan worden, zal morgen pas duidelijk zijn.

De KLM laat weten op haar website dat er door deze ongunstige weersomstandigheden veel minder vluchten dan normaal kunnen landen en opstijgen. 159 vluchten zijn uit voorzorg gecancelled en de passagiers zijn omgeboekt op een latere vlucht.

Het advies van de luchthaven Schiphol is om de actuele vluchtinformatie goed in de gaten te houden of contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij

 

.

 

 

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook