Ernstig ongeval A5 – bus botst op vrachtwagen

Haarlemmermeer – Omstreeks 15:30 uur kwam er een bus in botsing met een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde op de A5 tussen knooppunten de Hoek en Raasdorp in de richting van Amsterdam (A9).

Ter hoogte van Schiphol ging het mis. De buschauffeur reed achterop de vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur heeft zijn wagen uit laten rijden richting de vluchtstrook zodat de combinatie niet in een keer helemaal op de rijbaan stilstond. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen.

De buschauffeur is met de hulp van de brandweer uit de bus gehaald waarna hij naar het ziekenhuis is vervoerd voor verdere zorg.

De A5 richting Amsterdam is door het ongeval helemaal afgesloten. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

Aan de andere zijde is er een kijkersfile ontstaan.

Update 16:35 de A5 is weer open. De weg was tussen 15.30 en 16.30 uur afgesloten.  De rechterrijstrook is wel nog steeds afgesloten. De vertraging loopt op tot 30 min.

Foto credit: Inter Visual Studio /  Michel van Bergen

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook