Extra maatregelen Corona:hoge boetes kunnen worden opgelegd

Regionaal – Vanavond zijn er vanuit Den-Haag extra maatregelen afgekondigd. De maatregelen hebben betrekking op samenkomsten, handhaving, beroepsgroepen en het quarantaine beleid.

Vanaf nu zijn alle samenkomsten in Nederland verboden tot 1 juni. Dit geldt voor alle bijeenkomsten – de 100 personen norm is hierbij losgelaten. Er wordt een uitzondering gemaakt voor kerkelijke bruiloften en begrafenissen. Maar ook hiervoor wordt het aantal bezoekers ernstig ingedamd). Markten mogen alleen blijven als bezoekers de 1,5 meter kunnen handhaven.

Gemeenten krijgen gereedschappen om te kunnen handhaven. Zo wordt het mogelijk gemaakt voor burgemeesters om in de noodverordening locaties (ook hele wijken), groepsvorming en openbaar vervoer op te nemen. Groepsvorming is: 3 personen of meer die minder dan 1,5 meter afstand van elkaar bewaken. Jonge kinderen mogen overigens wel samen spelen, aldus het de minister nav het advies van het RIVM.

Boetes voor overtredingen kunnen zeer hoog oplopen. Globaal tussen de 400 en 4000 euro.

Nog een verandering: heeft 1 iemand in een gezin koorts? Dan blijft het hele gezin thuis! (Met uitzondering van werkers in primaire beroepen. Ook probeert de regering 2000 stuks beademingsapparaten te bestellen.

Contactberoepen als kappers en nagelstylisten worden opgeroepen om de deuren te sluiten. Para-medische beroepen worden verzocht alles wat mogelijk is online te doen. Winkels moeten duidelijke instructies melden buiten de ingang. Daarover wordt de komende dagen over gecommuniceerd.

Rutte voegt aan het einde van de bijeenkomst nog toe: meer maatregelen kunnen niet voorstellen voor een totale lockdown.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook