Files met 20 procent toegenomen, A4 behoort tot de koplopers

Schiphol – In de eerste 6 maanden van 2018 is de drukte op de Nederlandse wegen met zo’n 20 procent toegenomen, vergeleken met dezelfde periode in 2017.

De maanden maart, april en mei zijn de recordhouders. Vooral in deze drie maanden stonden er veel meer files dan normaal. Keer op keer werden er spitsrecords gebroken, dat blijkt uit recente file cijfers van de ANWB.

Automobilisten merkten niet alleen tijdens de spitsuren iets van de toegenomen drukte, maar ook overdag was het veel drukker dan normaal. Door een stijging van het aantal incidenten op de weg, waren er ook buiten de reguliere spitstijden meer files dan normaal. Één van de koplopers is de A4, tussen Amsterdam richting Gouda waar het dagelijks aansluiten is . Maar ook op de lijst staan, de A20 Hoek van Holland richting Gouda en de A27 van Utrecht naar Breda.

Eerder vorige maand maakte Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) bekend om 300 miljoen euro te investeren in het verbeteren van de A15. Eerst zal ze gaan onderzoeken hoe de verkeersdrukte op het best kan worden aangepakt. Misschien komt er in beide richtingen een rijstrook bij, maar ook nieuwe vondsten om de doorstroming te bevorderen zijn een optie. De verwachting is dat het echte werk pas in 2025 gaat beginnen.

De drukste spits van de afgelopen 6 maanden was op 22 mei, toen hevige regenbuien voor lange files zorgden.

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook